Redo för äventyr

Efter en förberedelsekurs i Amsterdam, franskkurs i Stockholm, en kurs i tropisk medicin i Jönköping och otaliga vaccinationer i vardera arm är jag nu äntligen på väg ut på mitt livs äventyr. Nio månader med Läkare Utan Gränser i Centralafrikanska republiken (CAR), ett land jag var tvungen att googla för att kunna placera på kartan (trots sitt relativt geografiskt avslöjande namn). Min barndomsdröm är på väg att gå i uppfyllelse. Under nio månader ska jag fungera som en av fyra läkare på ett litet sjukhus med drygt 100 sängar i byn Boguila i nordvästra CAR.

Nu sitter jag på ett hotellrum i Berlin efter en dags ”briefing” på Läkare Utan Gränser kontor här i staden och bara väntar på att det ska bli morgon. Ryggsäcken är packad och jag är helt klart redo. I ryggsäcken ligger stetoskopet, malariatabletterna och de oumbärliga medicinska böckerna om Afrikas alla tropiska sjukdomar och dess behandlingar. Allt ligger noggrant packat tillsammans med de personliga saker jag tror mig behöva under nio månader i fält.

Har en obeskrivlig känsla i maggropen. Oro och spänning blandat med en portion koleravaccin gör att magen känns som bostad för världens alla fjärilar just nu. Vad är det som väntar mig där nere? Klarar jag av det? Har jag vad som krävs? Kommer jag trivas? Kommer mina förväntningar uppfyllas?

Det var med stort vemod och, om jag ska vara helt ärlig, med gråten i halsen som jag gick på flyget till Berlin i morse efter att ha sagt hej då till min pojkvän på Landvetter.  Nio månader i djupaste Afrika där jag varken kan ta mobilnät eller internetuppkoppling för givet, kan kännas som en hel evighet.

Men nu, så här kvällen innan avfärd till CAR, är det mest spänning som övervinner magkänslan. Nu är det äntligen dags och jag känner mig redo!  CAR – here I come!

Om Läkare Utan Gränser

Läkare Utan Gränser är en medicinsk, humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Visa alla inlägg av Läkare Utan Gränser

18 responses to “Redo för äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: